Image

Een nieuwe vijzel voor de molen

Ik doneer!
€9 839,50
streefbedrag €10 000
1324 resterende dagen
98 %
  • 47 donateurs
Ik doneer!

delen

De spinnekopmolen is een markant baken in het landschap van de Weerribben. Herkenbaar aan zijn piramidevormige ondertoren en vierkante houten bovenhuis. De molen werd vooral ingezet voor bemaling van de kleine ontgonnen poldertjes en natte terreinen. De houten vijzelbak in de molen moet vervangen worden om de molen weer te laten malen!

Veel molens werden overbodig door de bouw van het Stroinkgemaal in 1920. De spinnekopmolen De Wicher werd  in 1943 gesloopt en in 1980 echter herbouwd. In december 2018 is door een harde rukwind één van de roeden afgebroken. Weg was het fraaie plaatje en dat is natuurlijk doodzonde want de molen is één van de meest fotogenieke molens van deze regio.

Om de molen weer soepel te laten draaien, is er veel geld nodig. Naast de nieuwe roeden en wieken is het ook hard nodig om de houten vijzelbak en beschoeiing te vernieuwen. Met ondersteuning van fondsen en giften zijn al veel kosten gedekt om de molen weer te laten draaien, maar we zijn er nog niet om alle kosten te dekken voor het complete herstel.

Doneer jij ook mee voor het herstellen van de houten vijzelbak in de spinnekopmolen De Wicher? Dan kan iedereen straks weer genieten van dit prachtige pareltje in De Weerribben.  Egbert Beens
 
Boswachter van dit project

  Volg Egbert via Twitter