Image

NPB in Noord-Brabant

Ik doneer!
23 220,83
streefbedrag 0
0 %
  • 695 donateurs
Ik doneer!

delen

Wil jij ook meer bos in Nederland? Mensen komen naar het bos om bijvoorbeeld te luisteren naar de vogels en de hond uit te laten. En kinderen kunnen vrolijk spelen in de speelbossen. In november 2020 startte De Evangelische Omroep (EO) de campagne Nederland plant bomen. Met die bomen worden in de twaalf provincies nieuwe bossen aangelegd. Zo ook in Noord-Brabant. De tv-campagne is nu afgerond, maar er kan nog steeds gedoneerd worden. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren voor nieuw bos in Noord-Brabant. Voor € 7,50 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam de boom in een van de bossen. Doe je mee? Doneer dan nu!
 
Noord-Brabant kent veel natuurgebieden. Van weidse heidevelden, uitgestrekte bossen en bijzondere watergebieden. Er zijn maar liefst 4 nationale parken die (deels) binnen de provinciegrenzen liggen: de Biesbosch, de Groote Peel, de Loonse en Drunense Duinen en Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. In veel van de natuurgebieden kan je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en natuurlijk genieten van de prachtige natuur. Zo vind je in de Loonse en Drunense Duinen bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Het Groene Woud, midden in Noord-Brabant, bestaat uit prachtige natte natuur met een heel eigen karakter, zoals natuurgebied De Geelders, tussen Schijndel en Boxtel. Het bestaat afwisselend uit vochtig bos met meanderende beken, stukjes heide en kleine weidegebieden. De rijkdom aan planten en vogels is al net zo afwisselend. De kenmerkende hoogteverschillen van de Brabantse Wal, die zijn ontstaan in de laatste IJstijd, herbergen o.a. klei-, en zandgronden, bossen en heidevelden, polderlandschappen en zoet en zout water. Dankzij deze grote verscheidenheid is de Brabantse Wal leefgebied voor vele soorten planten en dieren.
 
De bomen in alle bossen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Help mee om meer bossen aan te leggen in Nederland en doneer voor de aanplant van nieuwe bomen in Noord-Brabant. Wil je meer weten over de actuele stand va de campagne? Klik hier voor de website of klik hier voor instagram.


  






Mirjam Wouters
Boswachter van dit project
Volg Mirjam via twitter