Image

NPB in Noord-Holland

Ik doneer!
23 261,77
streefbedrag 0
0 %
  • 921 donateurs
Ik doneer!

delen

Wil jij ook meer bos in Nederland? Mensen komen naar het bos om bijvoorbeeld te luisteren naar de vogels en de hond uit te laten. En kinderen kunnen vrolijk spelen in de speelbossen. In november 2020 startte De Evangelische Omroep (EO) de campagne Nederland plant bomen. Met die bomen worden in de twaalf provincies nieuwe bossen aangelegd. Zo ook in Noord-Holland. De tv-campagne is nu afgerond, maar er kan nog steeds gedoneerd worden. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren voor nieuw bos in Noord-Holland. Voor € 7,50 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam de boom in een van de bossen. Doe je mee? Doneer dan nu!
 
De Noord-Hollandse natuur is heel divers. Je vindt er zee en duinen, plassen en laagveen tot aan het bosrijke Gooi. Allemaal prachtige natuur waar je van kan genieten door de vele wandel- en fietspaden. Eén van de bijzondere natuurgebieden zijn de Schoolse Duinen. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen, ideaal voor bijvoorbeeld zandhagedissen. Ook het Waddeneiland Texel maakt onderdeel uit van de Noord-Hollandse natuur. Het eiland, beroemd vanwege alle vogels en planten, is eigenlijk Nederland in het klein, want alle Nederlandse landschapstypen zijn op Texel te vinden. Polders, duinlandschappen, heide, bos, strand en wadden, alles is aanwezig. Eén van de vele bossen in Noord-Holland is het Purmerbos, ten oosten van Purmerend. De slingerende struinpaadjes geven je het echte ‘bosgevoel’, en voor kinderen is het speelbos een avontuurlijke speelplek. Het stilte- en natuurbos is een rustgebied voor veel vogels en zoogdieren. Maar ook hardlopers, fietsers en ruiters mogen hier in alle rust sporten en bewegen.

De bomen in alle bossen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Help mee om meer bossen aan te leggen in Nederland en doneer voor de aanplant van nieuwe bomen in Noord-Holland. Wil je meer weten over de actuele stand va de campagne? Klik hier voor de website of klik hier voor instagram.

Rien de Vries
Boswachter van dit project