Image

Op avontuur met je klas en NatuurWijzers in de Schoorlse Duinen

Ik doneer!
€5 597
streefbedrag €6 000
1491 resterende dagen
93 %
  • 16 donateurs
Ik doneer!

delen

Het bos als klaslokaal. Want leren over natuur doe je ín de natuur. Buiten spelen, frisse lucht, lekker vuile modderhanden, hutten bouwen en van alles ontdekken. Spelen in de natuur is heel belangrijk voor kinderen. Om meer kinderen de natuur in te krijgen slaan Staatsbosbeheer en Natuurwijs in Noord-Holland de handen ineen met 2 basisscholen uit Schoorl en Groet. Het plan is om alle groepen 3 keer per jaar een dag mee te nemen naar de Schoorlse Duinen. Om dit mogelijk te maken wil Buitencentrum Schoorlse Duinen een team van 12 professionele NatuurWijzers en 6 boswachters trainen om het programma NatuurWijs uit te kunnen voeren met deze schoolkinderen. Hiervoor is echter geen reguliere financiering beschikbaar. Draag jij ook je steentje bij om deze vrijwilligers op te leiden en meer kinderen de natuur in te krijgen? Doneer dan nu!
 
De kosten voor de opleiding van de vrijwilligers en boswachters bedragen € 18.000. Met behulp van fondsen, gemeente en Staatsbosbeheer hopen we € 12.000 op te halen. 
De Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen draagt € 2.000 bij en er is ook al een gift van € 4.000 ontvangen van een fonds. Via crowdfunding gaan we voor een bedrag van € 6.000.
 
Vind jij het ook belangrijk dat kinderen vaker de natuur ingaan? Help mee bij de opleiding van vrijwilligers en boswachters en doneer nu. Bij een donatie van meer dan € 1.000 loot je mee voor een unieke wandeling voor 2 personen met de boswachter door de Schoorlse Duinen.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via twitter