Image

Opknapbeurt voor Speelbos Bouverije in het Mastbos

Ik doneer!
12 510,50
streefbedrag 25 000
2381 resterende dagen
50 %
  • 28 donateurs
Ik doneer!

delen

Het speelbos Bouverije in het Mastbos in ‘de achtertuin van Breda’, is een populaire plek waar elk jaar veel kinderen naar hartenlust komen spelen, ontdekken en onderzoeken. In het speelbos staan diverse speeltoestellen en kinderen kunnen er heerlijk hutten bouwen. In 2015 is het speelbos met externe hulp al eens opgeknapt, maar na bijna tien jaar is het tijd voor een nieuwe ronde. Staatsbosbeheer wil het speelbos waar nodig herstellen en tegelijkertijd vernieuwen zodat het weer toekomstbestendig is.
 
Het idee is om meer natuurlijke speelaanleidingen aan te leggen van natuurlijke materialen en het aantal ‘toestellen’ in het bos te verminderen. Dit geeft kinderen een natuurlijke bosbeleving en draagt bij aan het speelplezier. Ook wordt een gedeelte van de bestaande speeltoestellen vervangen of opgeknapt. Daarnaast is het nodig om het speelbos bos te laten blijven. Door het intensieve spelen lukt het bomen en struiken nu niet om uit zichzelf te groeien. In de vernieuwing van het speelbos wil Staatsbosbeheer daarom ook bomen en struiken aanplanten.

Voor het herstel en de vernieuwing van speelbos Bouverije ontvangt Staatsbosbeheer geen reguliere financiering. Met behulp van donaties van de gebruikers, bedrijven en fondsen hopen we het benodigde bedrag op te halen. 
 
Vind je het ook belangrijk dat Speelbos Bouverije behouden blijft voor de toekomst voor spelende kinderen? Doneer dan nu en doe mee!

  Egbert Eilander
  Boswachter van dit project