Image

Fijn buitenspelen in speelbos Het Zandspoor in de Schoorlse Duinen

Ik doneer!
9 249,58
streefbedrag 10 000
2381 resterende dagen
92 %
  • 34 donateurs
Ik doneer!

delen

Achter Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt speelbos Het Zandspoor. Hier zijn kinderen de baas. Dit is de plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en onderzoeken. Water en zand zijn hier de ultieme elementen voor buitenspeelplezier, samen met de speeltoestellen, de doe- en ontdekpaden en het blotevoetenpad. Schoenen uit en met de blote voeten de Schoorlse Duinen voelen.
 
Het beheer en onderhoud van het speelbos kost jaarlijks veel geld. Bijvoorbeeld om het blotevoetenpad te vernieuwen, uitvoeren van jaarlijkse veiligheidscontroles, opknappen van paden, vernieuwen van toestellen en het vervangen van palen van de ‘doe- en ontdekpaden’ en niet te vergeten het vervangen van onderdelen van de waterpompen.
 
Sinds 2013 ontvangt Staatsbosbeheer geen jaarlijkse subsidie meer voor het onderhoud van recreatieve voorzieningen. Daarom doen we al jaren een beroep op fondsen en bedrijven om bij te dragen aan de instandhouding van deze unieke buitenspeelplaats. Dit jaar hebben we door deze extra giften weer noodzakelijk onderhoud gerealiseerd.
 
Ook de particuliere gebruikers van de buitenspeelplaats willen we vragen hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding willen we jaarlijks de benodigde € 10.000 voor het onderhoud binnen halen.
 
Wil jij ook je steentje bijdragen?
Doneer dan jouw bijdrage aan het behoud en onderhoud van speelbos Het Zandspoor.
Zo kunnen we het speelbos een heerlijke veilige buitenspeelplaats laten zijn voor alle kinderen en hun (groot)ouders.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via 
X