Image

Heerlijk spelen in Speelbos Sparjebird in de Friese Wouden

Ik doneer!
1 236,52
streefbedrag 1 500
2448 resterende dagen
82 %
  • 16 donateurs
Ik doneer!

delen

Speelbos Sparjebird is een populaire bestemming bij veel jonge gezinnen in Friesland. Het is een heerlijke plek voor kinderen om buiten te spelen in de rust van de natuur. Ze kunnen hier hutten bouwen in het bos, op zoek naar eekhoorns in de boomtoppen, roetsjen op de kabelbaan en heerlijk kliederen bij de waterpomp! Ook kunnen ze de geheimen van het bos ontdekken langs het dierenpad en samen met het gezin picknicken op het veld.
 
Het beheer en onderhoud van het speelbos kost geld. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van jaarlijkse veiligheidscontroles, opknappen van paden, vernieuwen van toestellen en niet te vergeten het vervangen van onderdelen van de waterpomp.
 
Sinds 2013 ontvangt Staatsbosbeheer geen jaarlijkse subsidie meer voor het onderhoud van recreatieve voorzieningen. Om het speelbos alsnog te onderhouden zodat kinderen ervan kunnen blijven genieten vragen we de particuliere gebruikers van de buitenspeelplaats om hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding willen we de benodigde € 1.500 voor het beheer en onderhoud binnenhalen.
 
Wil jij ook je steentje bijdragen?
Doneer dan jouw bijdrage aan het beheer en onderhoud van speelbos Sparjebird.
Zo kunnen we het speelbos een heerlijke veilige buitenspeelplaats laten zijn voor alle kinderen en hun (groot)ouders.
 
  Paula Swinkels
  Boswachter van dit project

  Volg Paula via de boswachtersblog