Image

Ga mee op avontuur in Speelbos Zuiderzee Almeerderhout

Ik doneer!
181,50
streefbedrag 10 000
3875 resterende dagen
2 %
  • 2 donateurs
Ik doneer!

delen

Op 10 minuten fietsen van Almere vind je het Almeerderhout, de Stadsbossen van Almere. Het Waterlandsebos is het hart van het Almeerderhout. Hier vind je de meeste recreatieve voorzieningen, met als centraal punt Stadslandgoed de Kemphaan. Dit is de locatie van Buitencentrum Almeerderhout met daarbij een ontzettend leuk speelbos voor kinderen: Speelbos Zuiderzee. Het speelbos bestaat uit vier speelplekken. De waterspeelplek is bedoeld om heerlijk te kliederen met water. Er zijn eilandjes, een trekpontje, een waterpomp en een half gezonken schip. Op de zandspeelplek klauter je over een half verzonken huisje. En zie je de vis die nog net met zijn kop boven het zand uitkomt? Dit is de natuuronderzoekplek, hier kun je bij de poel naar dieren speuren. Uitgespeeld? Dan is het lekker uitrusten en wat eten op de picknickplek. 
De toegang tot Speelbos Zuiderzee is gratis en er zijn verschillende recreatieplekken en faciliteiten aanwezig, zoals bankjes, picknicktafels en (invaliden)toiletten. Voor het beheer en onderhoud van dit speelbos ontvangt Staatsbosbeheer geen reguliere financiering. Met behulp van donaties van de gebruikers, bedrijven, fondsen en stichtingen hopen we de jaarlijkse middelen voor onderhoud op te halen. 
 
Vind je het ook belangrijk dat alle kinderen in Almere naar hartenlust kunnen spelen, ontdekken en onderzoeken in de eigen lokale natuur? Doneer dan nu en doe mee!

  Jeanine Keurentjes
  Projectleider van dit project

  Volg Jeanine via X