Image

Plant een boom in het Sublime Bos

Ik doneer!
26 850,29
streefbedrag 27 500
98 %
  • 249 donateurs
Ik doneer!

delen

'Vier de lente met Sublime en plant een boom in het Sublime Bos!' In samenwerking met Sublime en Staatsbosbeheer zijn we in 2017 met een uniek project gestart. We maken het bos in de Lage Vuursche mooier en sterker voor mens en dier. Je kunt nog steeds meedoen, we ronden het project in 2020 af.

Het bos bij de Lage Vuursche bestaat uit naaldbomen, met veel open plekken waar natuurlijke aanwas van andere boomsoorten geen kans krijgt te groeien. Door het plaatsen van linde- en eikveren (iets grotere, jonge bomen die beter tegen een stootje kunnen) is die kans er wel. Met deze nieuwe bomen wordt het bos vitaler, een heuse trekpleister voor dieren en vogels om te schuilen en nestelen. Het bos wordt zo ook aantrekkelijker voor de vele bezoekers aan boswachterij de Vuursche. De bomen hebben we gelijktijdig geplant om na het planten meteen rust in het bos te krijgen. Het duurt wel nog eventjes totdat er een volgroeid bosvak staat.

Omdat de bomen gelijktijdig geplant moesten worden zijn alle 1.000 bomen al aangekocht, maar nog niet elke boom heeft een eigenaar. Voor een donatie van € 25 adopteer je één boom. De bomen zijn op 28 maart 2018 geplant tijdens de Sublime Bos Plantdag. Alle donateurs waren uitgenodigd om hun boom te planten. Bekijk onze 'Media'-pagina voor het verslag.

  Paul Suurmond
  Boswachter van dit project