Image

Beklim het hoogste duin van Nederland met Trap Zuid

Ik doneer!
€24 844
streefbedrag €24 799
100 %
  • 178 donateurs
Ik doneer!

delen

Dankzij veel enthousiaste giften van donateurs is het streefbedrag voor Trap Zuid in de Schoorlse Duinen al bereikt. Doneren voor deze trap is dus niet meer nodig. Een overzicht van alle andere projecten vind je hier.
--------------------------------------------------------------------------------------

Het hoogste duin van Nederland is te vinden bij het Buitenentrum Schoorlse Duinen en is een unieke belevenis om te beklimmen.

Trap Zuid, de vlakkere klim naar het hoogste duin telt 150 traptreden

De klim met de steile trap is voor velen een grote uitdaging. De tip van de boswachters is: Klim vanaf de Schoorlse Zeeweg naar de top. Hier kan je in een rustiger tempo omhoog. De beloning is zeker niet minder. Je kijkt hier over het brede duin naar de Noordzee en aan de polderkant kan je bij helder weer Hoorn zien liggen. Een bezoek aan de Schoorlse Duinen is niet compleet als je het hoogste duin niet beklommen hebt.

De trap aan de zuidzijde is ook in slechte staat (net zoals de trap aan de oostzijde). Het hout is verrot en de leuningen zijn op sommige plekken kapot. De treden zijn onregelmatig en daardoor gevaarlijk.

Dit tweede trapproject start omdat er nog steeds donateurs zich aanmelden voor een van de 249 traptreden van de oostelijke twee trappen naar het duin. Pak je kans om deze duinbelevenis compleet te maken. De gele duinendorproute gaat over het hoogste duin langs het uitkijkpunt en gaat met de tweede trap naar beneden. De gele route gaat door het duin en via het Klimduin en het dorp terug naar het Buitencentrum. Deze route verbindt het dorp en de Schoorlse Duinen.

Voor deze trap zijn er dezelfde wensen voor uitvoering als voor de andere twee trappen aan de oostzijde. De delen die in de grond gaan, worden van corten-staal gemaakt en de plek waar je voet staat, van zand en schelpen. De leuningen worden van Robinia hout gemaakt, dit is hardhout dat in het Nederlandse klimaat heel goed groeit. Door voor deze materialen te kiezen, wordt de trap duurzaam vernieuwd. Het corten-staal gaat meer dan 40 jaar mee en is ook weer te hergebruiken. Staatbosbeheer ontvangt een minimale subsidie voor de recreatieve voorzieningen. Het is daarom niet mogelijk om dit soort grote en prijzige projecten te realiseren en daarom werven we voor donateurs om de realisatie te financieren.

Draag jij ook je ‘treetje’ voor deze trap bij? Doneer dan € 165 voor een traptrede inclusief een naamplaatje. Zo blijf je voor de volgende generaties traplopers goed zichtbaar als donateur. * 
Lukt het niet om een trede te doneren? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Elke donatie is welkom, alle beetjes helpen om de 150 traptreden bij elkaar te sparen!


*Bij een donatie van € 165 komt er een naamplaatje op één van de 150 treden. Medewerkers van Buitencentrum Schoorlse Duinen nemen binnen een maand na een donatie contact op met de donateurs om informatie te geven over de mogelijkheden van naamsvermelding. Bijvoorbeeld: informatie over het maximum aantal tekens op het plaatje; materiaalkeuze; geen vermelding van logo's; vervanging van het plaatje bij diefstal/ontvreemding.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via twitter