Image

Herstel de uitkijktoren bij de Dijkgatsweide

Ik doneer!
497
streefbedrag 5 000
3842 resterende dagen
10 %
  • 7 donateurs
Ik doneer!

delen

In het meest noordelijke puntje van de Wieringermeer vind je tussen de akkers opeens een prachtig bos: het Robbenoordbos. Een gevarieerd bos dat door zijn ligging aan het IJsselmeer een belangrijke stapsteen is voor veel (trek)vogels. Vanuit de uitkijktoren in het bos kun je genieten van de vele vogelsoorten die op zoek zijn naar voedsel in het plasdrasgebied dat tegen het bos aan ligt. Kluten, witgatjes, zwarte ruiters, slobeenden, visdieven, je kunt ze allemaal zien. En als je geluk hebt zelfs groepjes reeën.
 
De uitkijktoren staat sinds 2008 bij de Dijkgatsweide en wordt goed gebruikt door bezoekers. Als het wandelpad door de Dijkgatsweide in het broedseizoen dicht is, is dit dé plek om toch te genieten van dit gebied. Tijdens een wandeling is het een mooi rustpunt om de omgeving te overzien.
 
Na jaren trouwe dienst is de uitkijktoren aan een opknapbeurt toe, zodat hij veilig blijft voor bezoekers. De schaaldelen moeten vervangen worden, een aantal vlonderplanken is aan vervanging toe en staanders moeten verstevigd worden. De opknapbeurt van de uitkijktoren kost veel geld waar Staatsbosbeheer geen financiering voor krijgt. Met behulp van donaties van de gebruikers, bedrijven en fondsen hopen we het benodigde bedrag op te halen. 
 
Vind jij het ook zo bijzonder om de Dijkgatsweide van bovenaf de uitkijktoren te bewonderen? Doneer dan nu en doe mee!

  Mikal Folkertsma
  Boswachter van dit project