Image

Land in zicht met de Uitkijktoren Groote Peel

Ik doneer!
€ 7 720,68
streefbedrag € 8 500
1920 resterende dagen
91 %
  • 69 donateurs
Ik doneer!

delen

Het Nationaal Park De Groote Peel is toe aan een nieuwe
uitkijktoren. De oude toren was onveilig en is afgebroken. Er zijn plannen gesmeed om aan de rolstoelvriendelijke route een nieuwe uitkijktoren van 5 meter hoog te bouwen die ook (deels) rolstoelvriendelijk wordt. Hoe fraai is het dat ook bezoekers met een (fysieke) beperking zo op hoogte natuur en uitzicht kunnen beleven? Draag je ook je steentje bij aan de nieuwe toren? Doneer dan nu!

Door een uitkijktoren te plaatsen in het Nationaal Park De Groote Peel kan de weidsheid van het landschap, één van de karakteristieke
eigenschappen van De Groote Peel, optimaal beleefd worden. De toren wordt met twee niveaus gebouwd, waar het onderste platform rolstoeltoegankelijk is. Op de toren komen ook informatiepanelen met uitleg over de zichtlocaties. De toren is een onderdeel van diverse educatieve programma’s en is bij excursies een goed punt om uitleg te geven over het ontstaan en beheer van het landschap.

De kosten voor de bouw van deze nieuwe uitkijktoren bedragen rond de € 95.000. Met behulp van bedrijven, fondsen, provincie, gemeenten en Staatsbosbeheer hopen we € 90.000 op te halen. Gemeenten Peel en Maas en Nederweert, Club Groeneveld en Stichting Jo Bergmansfonds dragen ieder € 5.000 bij. Waterschap Limburg en Waterschap Aa en Maas doneren ieder €10.000. Gemeente Asten doneert € 1.250. Stichting Ondersteuning Overlegorganen Nationale Parken in Limburg (SOONP) kent een bijdrage van € 10.000 toe.
 Ook de bezoekers aan het Nationaal Park De Groote Peel vragen we hun steentje bij te dragen; we rekenen op een bedrag van € 8.500 via crowdfunding.

Als je als donateur een donatie doet van € 50, dan neemt de boswachter je mee op een avondwandeling en krijg je na afloop een drankje aangeboden in de Peelboerderij.

   Marijke Vaes
   Boswachter van dit project

   Volg Marijke op Twitter