Image

Geef het Robbenoordbos een vlonderpad

Ik doneer!
3 616,20
streefbedrag 17 000
21 %
  • 23 donateurs
Ik doneer!

delen

In het meest noordelijke puntje van de Wieringermeer vind je tussen de akkers opeens een prachtig bos: het Robbenoordbos. Een gevarieerd bos dat door zijn ligging aan het IJsselmeer een belangrijke stapsteen is voor veel (trek)vogels. Vanuit de kijktoren in het bos kun je genieten van de vele vogelsoorten die op zoek zijn naar voedsel in het plasdrasgebied dat tegen het bos aan ligt. Kluten, witgatjes, zwart ruiters, slobeenden, visdieven, je kunt ze allemaal zien. En als je geluk hebt zelfs groepjes reeën.
 
Helaas is het pad naar deze kijktoren in de herfst, winter en het vroege voorjaar slecht begaanbaar vanwege de lage ligging. Zonder laarzen is het pad onbegaanbaar als het nat is. Staatsbosbeheer wil dit mooie uitkijkpunt graag het hele jaar door toegankelijk maken, ook voor mensen die slechter ter been zijn. De wens is om een vlonderpad te realiseren.
 
De kosten voor de aanleg van het vlonderpad over een lengte van circa 250 meter zijn ongeveer € 47.000. Met behulp van bedrijven, fondsen en overheden hoopt Staatsbosbeheer € 30.000 op te halen. Ook bezoekers van het Robbenoordbos wordt gevraagd hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding hopen we € 17.000 op te halen.
 
Wil jij ook genieten van de vele vogelsoorten vanuit de kijktoren en draag jij ook je steentje bij aan de aanleg van het vlonderpad? Doneer dan nu!

  Mikal Folkertsma
  Boswachter van dit project