Image

Spot de vogels op de Strabrechtse Heide

Ik doneer!
€23 260
streefbedrag €25 000
1491 resterende dagen
93 %
  • 201 donateurs
Ik doneer!

delen

De Strabrechtse Heide is toe aan een vogelkijkhut om bezoekers de kans te  geven zeldzame vogels te spotten. De heide telt in totaal 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Dit open heidelandschap is al eeuwen onveranderd. Je vindt er droge en vochtige heide, vennen, stuifzand en kleinschalige akkers. Veel zeldzame vogels vinden  hier hun leefgebied zoals de nachtzwaluw, zwarte ooievaar, blauwborst en raaf. In het voor- en najaar strijken er kraanvogels en klapeksters neer. 

De vogelkijkhut wordt onderhoudsarm vervaardigd van o.a. de materialen beton en corten-staal.

De kosten voor de bouw van deze nieuwe vogelkijkuit bedragen rond de € 45.000. Met behulp van bedrijven, fondsen, provincie en gemeenten willen we een bedrag van € 35.000 ophalen. Staatsbosbeheer start in het najaar 2021 met de voorbereidingen op de bouwlocatie. We hopen voorjaar 2022 de vogelkijkhut gerealiseerd te hebben.
 
Inmiddels zijn bedragen ontvangen van Educerent Sommis, Trailrunning Europe, Club Groeneveld, Feelfreerunning.
 
Ook de bezoekers aan de Strabrechtse Heide en de vogelkijkliefhebbers vragen we hun steentje bij te dragen; we rekenen op een bedrag van € 25.000 via crowdfunding. De stand van alle donaties is per april 2021 al meer dan € 20.000. We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet.

Ben je gek op vogels en wil je ze goed kunnen bekijken? Doneer dan mee voor een nieuwe vogelkijkhut aan de Mierlobaan, vlakbij Natuurpoort De Plaetse in Heeze.

  Erik Schram
  Boswachter van dit project

   Volg Erik via Twitter