Image

Spot de vogels op de Strabrechtse Heide

Ik doneer!
29 425,50
streefbedrag 27 500
622 resterende dagen
100 %
  • 250 donateurs
Ik doneer!

delen

De Strabrechtse Heide is toe aan een vogelkijkhut om bezoekers de kans te geven zeldzame vogels te spotten. De heide telt in totaal 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Dit open heidelandschap is al eeuwen onveranderd. Je vindt er droge en vochtige heide, vennen, stuifzand en kleinschalige akkers. Veel zeldzame vogels vinden hier hun leefgebied zoals de nachtzwaluw, zwarte ooievaar, blauwborst en raaf. In het voor- en najaar strijken er kraanvogels en klapeksters neer. 

De vogelkijkhut wordt onderhoudsarm vervaardigd van o.a. de materialen beton en corten-staal.

De kosten voor de bouw van deze nieuwe vogelkijkuit bedragen rond de € 45.000. Met behulp van fondsen, provincie en gemeenten willen we een bedrag van € 17.500 ophalen. Staatsbosbeheer is in het najaar van 2021 begonnen met de voorbereidingen op de bouwlocatie. We hopen in het najaar van 2022 met de realisatie van de vogelkijkhut te starten.
 
Inmiddels zijn bedragen ontvangen van Educerent Sommis, Trailrunning Europe, Club Groeneveld, Feelfreerunning, Cronimet en € 3.000 Rabobank regio Eindhoven.
Ook de bezoekers aan de Strabrechtse Heide en de vogelkijkliefhebbers vragen we hun steentje bij te dragen; we rekenen op een bedrag van € 27.500 via crowdfunding (particulieren en bedrijven).

Ben je gek op vogels en wil je ze goed kunnen bekijken? Doneer dan mee voor een nieuwe vogelkijkhut aan de Mierlobaan, vlakbij Natuurpoort De Plaetse in Heeze.

  Erik Schram
  Boswachter van dit project

   Volg Erik via Twitter