Image

Met de Wombat genieten van bergen vol beleving op de Sallandse Heuvelrug

Ik doneer!
2 952,25
streefbedrag 15 000
2381 resterende dagen
20 %
  • 24 donateurs
Ik doneer!

delen

De Sallandse Heuvelrug is een prachtig door de ijstijd gevormd natuurgebied met hoge heuvels, bossen en heidevelden met spectaculaire vergezichten. Hier wil je toch van genieten? Voor mensen met een fysieke beperking vormen juist deze heuvels met soms mulle, steile zandpaden een groot probleem.
 
Staatsbosbeheer wil het voor alle bezoekers mogelijk maken deze uitdagende paden te beleven en samen met familie of vrienden van de natuur te genieten. Dit doen we nu op beperkte schaal, met een rolstoel met ballonbanden. De wens is voor het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug een zogenaamde Wombat aan te schaffen: een elektrisch aangedreven rolstoel met dikke ballonbanden, gewoon te duwen of eenvoudig met een joystick te bedienen. Zo is het voor bezoekers met een fysieke beperking toch mogelijk zich zelfstandig en gemakkelijk voort te bewegen. Zachte ondergronden zoals zand, bos, heide of zelfs in de sneeuw vormen geen probleem.​ Hoe fijn is het om dan toch samen te kunnen wandelen en de natuur te ontdekken!

Voor de aanschaf van deze elektrisch aangedreven rolstoel heeft Staatsbosbeheer geen reguliere middelen. De kosten voor de stoel bedragen € 15.000. Via crowdfunding, fondsen en bedrijven willen we dit bedrag ophalen. Rabobank Fonds Sallandse Heuvelrug doneerde een mooi startbedrag van € 1.000!
 
Draag jij ook je steentje bij om mensen met een fysieke beperking de natuur met elkaar te laten beleven? Doneer dan nu en doe mee!

Saskia Boerrigter - van Weert
Manager Buitencentrum Sallandse Heuvelrug