Image

Geniet van zitbankjes in de natuur van Terschelling

Ik doneer!
€9 245
streefbedrag €16 250
1491 resterende dagen
57 %
  • 23 donateurs
Ik doneer!

delen

Terschelling heeft veel zitbanken waar je heerlijk kan uitrusten en tegelijkertijd kan genieten van de prachtige natuur. Het merendeel van deze kunststof zitbanken ziet er niet meer verzorgd uit en is om die reden aan vervanging toe. Daarnaast past houten meubilair beter in de natuur dan kunststof. Veel bezoekers maken met plezier gebruik van de bankjes en willen ze graag behouden. Ook zijn er wensen voor picknicksets die ook toegankelijk zijn voor mindervalide bezoekers.
Voor de vervanging en uitbreiding is geen reguliere financiering beschikbaar. Toch wil Staatsbosbeheer de zitbankjes graag vervangen door bankjes van hout, passend bij een mooi natuurgebied als Terschelling.

Er is ook veel vraag naar de mogelijkheid om een herinneringsbankje op een speciale plek op Terschelling te doneren. Staatsbosbeheer selecteert bijzondere plekjes om hier bankjes te plaatsen die gedoneerd kunnen worden.
 
We starten met de vervanging van 25 bankjes. Dit is een variatie van zitbankjes, picknicksets en herinneringsbanken. De aanschaf en installatie van een bank kost € 650. Als je een donatie doet voor een compleet bankje wordt er op het bankje een plaatje met tekst bevestigd. Je wensen voor een speciaal plekje voor een herinneringsbank en de tekst voor een plaatje bespreek je met Staatsbosbeheer.

Wil jij ook genieten van de zitbankjes in de natuur van Terschelling en draag jij ook je steentje bij aan de vervanging van de zitbankjes en uitbreiding met picknicksets en herinneringsbanken? Doneer dan nu!

  Joeri Lamers
  Boswachter van dit project

  Volg Joeri via het Boswachtersblog