Image

BredaWandelt doneert voor vierkante meters Strijbeekse Heide

26/07/2023Buitenfonds heeft € 1.200 opgehaald voor Staatsbosbeheer met het Bredase vierdaagse wandelevenement ‘Expeditie Urban Jungle’ van BredaWandelt. Dit is op zaterdag 15 juli feestelijk afgesloten. Door deel te nemen droeg iedere wandelaar automatisch bij aan de vergroening van Breda en is er een mooie opbrengst behaald voor het project van Staatbosbeheer "Vierkante meters voor nieuw bos Strijbeekse Heide".

Breda is bezig met verduurzaming en meer groen in en om de stad. Vandaar dat deze editie, in samenwerking met Gemeente Breda, in het teken stond van Groen & Duurzaam, en gingen mensen al wandelend het veelvoud aan initiatieven in en om de stad Breda verkennen.

De routes gingen dwars door gebouwen heen, over het groene hart van de Baronie en langs de creatieve hotspots van de stad. Van Ulvenhout tot de Grote Kerk. Vele deuren gingen er open, want elke dag had weer zijn eigen karakter. Bedrijven, instanties en organisaties vertelden hun verhaal en lieten de wandelaars hun groene, duurzame activiteiten zien.